Strålende, nydelig bok – skal bli bra spel

Årets regissør er Catrine Telle. Hun er tidligere teatersjef ved […]

Årets regissør er Catrine Telle. Hun er tidligere teatersjef ved Trøndelag Teater og Oslo Nye. Hun har også hatt regi på spel som Elden og Korsvikaspillet.

– Det å jobbe med spel har lært meg viktigheten av å jobbe med kombinasjonen av nærbilder og bredde. Gjør man ikke det, blir det lett statisk og uoversiktlig for publikum. Så det er det, samt å beskytte de litterære kvalitetene ved boka. Jeg vil ha et skarpere spel. Dette er mine mål i år.

Telle, i likhet med mange, mener at Johan Bojers «Den Siste Viking» er proppfull av litterære kvaliteter.

– Boka skildrer fattigdommen, slitet på Stadsbygda, og eventyret på havet og fisket i Lofoten. Det er en fantastisk dramaturgi med den ærlige og rettskafne Kristaver Myran og antihelten Jacob Pinadø med litjfoten. Jacob er mytisk. Han er flink på havet. Han tjener penger. Han går på fylla. Han bruker opp penger. Han slåss, men i bunn har han et hjerte av gull.

Årets Jacob er Klaus Joacim Sonstad. Hvorfor valgte du ham?

– Jeg bruker lang tid på å bekle de forskjellige karakterene i prosjektene mine. Jeg vet at et eller annet sted der ute finnes den jeg egentlig vil ha i en rolle. Jeg må bare tenke rett for å finne vedkommende. Klaus kjente jeg fra før av, fra tiden jeg var teatersjef i Trondheim. Klaus er ruvende, samt en kar med et hjerte av gull, og da satt det plutselig. Det er Klaus som er Jacob Pinadø med litjfoten.

Er det noe du gruer deg til i forbindelse med årets spel?

– Været! Det kan jo være hva som helst i Trøndelag, og derfor er det risikosport å drive utendørs spel i Midt-Norge. Men på den annen side; boka skildrer folk som dro til Lofoten i åpen båt i januar/februar – så er det ett spel som kler litt vær, så er det spelet om den siste viking.

Kontakt

Facebook
Telefon: +47 950 57 358
Epost: post@densisteviking.no